Într-o statistică realizată pentru prima jumătate a anului 2013, privind recrutarea pozițiilor specializate, ne-am îndreptat atenţia şi spre domeniul ingineriei. Cu acest prilej, am trecut în revistă câteva elemente definitorii la care angajatorii fac arareori rabat.

art1 1 

Experiența: se cer ingineri cu experiență anterioară într-un mediu cu procese industriale. Dacă sistemul actual de învățământ în domeniul ingineriei nu mai prevede perioada de stagiatură, iată că angajatorii nu au uitat de această perioadă definitorie în educarea tânărului absolvent și în familiarizarea cu lumea industrială. De cele mai multe ori, se cere un minimum de experiență de doi-trei ani în mediul industrial, pentru că sistemul educațional este diferit de mediul real de lucru din multinaționale. 

Iar dacă vrem să trimitem câteva „săgeți”, iată una dintre ele: printre acele talente de pe băncile facultăților pe care dorim să le creștem și să le învățăm, rar găsim candidați cu o motivație pur intrinsecă, care își doresc o carieră, și nu doar un job.

Sistemele de management al calității: Majoritatea companiilor de talie mijlocie și mare sunt certificate de diferite organisme în managementul calității. Aceasta pentru că fie și-au dorit implementarea unor sisteme de calitate superioară, dovedită clienților prin certificări și printr-un număr redus de neconformități ale elementelor produse, fie au fost obligate să deţină astfel de certificări dacă au devenit furnizorii unor companii mai mari.

Astfel, o experiență anterioară într-un mediu de lucru ce folosește ca sisteme de calitate ISO, TS sau TUV a fost mai apreciată de către 67 % dintre angajatorii din prima jumătate a anului 2013.

Sisteme de productivitate și eficacitate: şi în automotive, şi în alte industrii, superstarurile sunt sistemele de îmbunătățire a proceselor de producție și de eficientizare a timpilor de producție. Astfel, CV-urile care au avut menționate 5S, Poka Yoke, Kaizen, Lean Manufacturing au fost mai apreciate de 53% dintre cei care au recrutat ingineri la nivelul semestrului întâi al anului 2013.

Pe lângă sistemele de eficientizare a producţiei mai sus amintite, pentru nivelurile de senior, unde impactul inginerului este major asupra business-ului, au apărut sistemele de „business strategy management”, cel mai cunoscut dintre ele fiind Six Sigma.

Cunoaşterea unei limbi străine nu mai este de mult o solicitare care să le mai ridice probleme candidaților sau angajatorilor. Documentația tehnică limba engleză în 41% dintre cazuri, în limba franceză pentru 21% dintre cazuri, iar în limba germană pentru 12%.

Şi iată-ne ajunși la cea mai importantă dintre abilitățile soft ale candidaților: orientarea către client. Spun asta pentru că impactul fiecărui membru asupra rezultatelor livrate către client este din ce în ce mai mare. De asemenea, abilitățile deleadership și comunicare sunt des întâlnite printre cerinţele celor care recrutează specialiști în domeniul ingineriei.

E adevărat că există încă prejudecata potrivit căreia ingineria se adresează mai mult bărbaților decât femeilor. Treptat, societatea românească a început să înțeleagă rolul femeilor în organizaţie. Astfel, şi în acest domeniu, femeile-inginer ocupă, de cele mai multe ori, poziţii-cheie în organizaţii. Mai sunt şi organizaţii (în special în industria grea) unde procentul femeilor este net inferior procentului ocupat de bărbaţi, dar numărul lor scade treptat.

Dincolo de cele menţionate până acum, contează mult atitudinea şi motivaţia. Este crucial ca viitorul angajator să simtă în candidat o persoană determinată şi motivată să aibă un parcurs profesional semnificativ în cadrul companiei. Se caută oameni care nu își doresc un simplu job, ci o carieră.

Relațiile win-win sunt cele mai căutate, iar angajatorii sunt tot mai conştienţi că e nevoie de planuri de carieră pentru poziţiile-cheie în organizaţie. Impactul pe care îl au asupra organizaţiei departamentele de inginerie este foarte mare, iar una dintre componentele de îmbunătățire a proceselor revine tot inginerilor. Acest „continous improvement” se întâlneşte tot mai des în fişele de post ale inginerilor, prin asta înțelegându-se îmbunătăţirea proceselor şi a procedeelor de lucru, pentru reducerea timpilor de gamă şi pentru eficientizarea „work flow”-ului de producţie.

Din punctul meu de vedere, inginerii au un statut aparte. Marea majoritate a lor au o motivație intrinsecă şi sunt definiți în mod specific de limbaj, comportament, mod de gândire şi pârghii de control asupra unor situații apărute. De asemenea, au un sistem decizional bine structurat, iar în privinţa rezistenţei la schimbări sau la feedback (fără a generaliza) se descurcă foarte bine.

Articol publicat în Revista Manager Express nr.11/2013

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com