stayIN - Stay InterviewleoHR, companie de selecție și recrutare, pune la dispozitie un instrument care nu ar trebui să lipsească din arsenalul specialiștilor HR din companii: StayIN (Stay Interview).

StayIN reprezintă discuția confidențială, structurată și periodică dintre un consultant leoHR şi un salariat, prin care sunt identificate condițiile ce l-ar determina pe respectivul salariat să plece din companie. Serviciul este cel mai eficient instrument de retenție la care organizațiile au acum acces, odată cu lansarea acestui serviciu de către leoHR.

leoHR, companie de resurse umane, a lansat un instrument care nu ar trebui să lipsească din arsenalul specialiștilor HR din companii: StayIN (Stay Interview). StayIN reprezintă discuția confidențială, structurată și periodică dintre un consultant leoHR şi un salariat, prin care sunt identificate condițiile ce l-ar determina pe salariat să plece din companie. Serviciul e cel mai eficient instrument de retenție la care organizațiile au acum acces, odată cu lansarea acestuia de către leoHR.

Cele mai importante avantaje ale stayIN sunt:

  • Oferă o imagine a potențialei situații de risc în care salariații ar părăsi compania
  • Creșterea imediată a retenției prin identificarea factorilor de risc
  • Descoperirea climatului real de muncă și măsurarea indicatorilor cu mare grad de impact
  • Punctul de vedere precis al salariaților, care se simt confortabil să discute cu un consultant extern și nu cu HR-ul intern
  • Eficiența costului prin externalizarea acestui proces

StayIN este cea mai bună modalitate prin care o companie poate să ia pulsul angajaților săi, să le înțeleagă nevoile, dorințele, nemulțumirile, dar și modalitățile prin care pot să ia cele mai bune măsuri pentru îmbunătățirea climatului general de muncă. În urma folosirii acestui instrument în mai multe companii foarte mari din România, am constat că 93% dintre organizațiile ce au apelat la StayIN au constat o creștere a retenției. În același timp, 98% dintre salariații cu care am avut interviuri au declarat că se simt confortabili datorită confidențialității”, a spus Leonard Rizoiu, Managing Partner, leoHR.

25 de companii din industria auto, retail, FMCG, producție, farma, banking & Financial Services, IT&C și BPO & Shares Service Center au folosit deja acest serviciu. Peste 3.300 de angajați au fost implicaţi în stayIN in anul 2016 şi toţi clienţii au confirmat impactul pozitiv al serviciului în cadrul organizaţiilor lor.

stayIN (Stay Interview) a fost folosit pentru prima dată de Leonard Rizoiu, în 2006, în Canada. În România, compania a început să livreze aceste serviciu în 2014, inițial ca proiect pilot.

Leonard Rizoiu

Despre leoHR :

leoHR a fost fondată în 2014, de Leonard Rizoiu, unul dintre cei mai cunoscuți consultanti in domeniul resurselor umane, dupa o experienta de 16 ani in companii multinationale, atat in Romania cat si peste ocean.

leoHR furnizează servicii de selecție și recrutare specializată, servicii de consultanță în managementul resurselor umane, precum și servicii de formare profesională / training.

Serviciile noastre de consultanță vin cu o gamă largă de instrumente: stay interview, exit interview, outplacement, consiliere în carieră, noutăți legislative, soluții cu valoare adăugată, diagnoză organizațională, evaluare şi soluţii strategice în implementarea politicilor de resurse umane.

Articol publicat în Info CARIERE / SEP 2017

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com